Tahun 2010

Slmat tahun baru 2010. Minggu pertama bulan Januari 2010 memang agak sibuk sedikit dengan urusan budak2 nak sekolah, bapak budak nak habiskan kerja2 tahun 2009 dll. Jadi dalam kesibukan tu tak dapat la aku nak mengutuskan berita ke dalam blog aku ni..

Tak de apae la yang menaris menarik sangat, cuma:

1. Hantar afif balik uitm segamat 2/1/10. 4/1/10 member dah balik umah. katanya cuma ade satu dua kelas jerk minggu ni..

2. Amiera masuk kelas 4 berlian, dah byr yuran tapi tak dapat resit lagi. Cam ner tu??

3. Ain Najwa masuk darjah 4 sek keb dan sek agama.

Hari ini aku gi shopping kat jusco permas jaya, members card day. Adalah membeli belah satu dua barang yang ditambah dengan empat lima dan enam barang lagi. Melayang juga 4 – 5 ratus. Kalau nak save, x yah gi shopping.. duet pun x kluar. Hahaha.

Aku tak tau aar berat aku skrang ni. Agaknya around 67kg kot.. Banyak lagi nak diturunkan. Kalau dalam masa tiga bln ni aku dapat turunkan lagi 10kg dah alhamdulillah dah.

Kat tempat aku ni, boleh katakan setiap pagi hujan. Alhamdulillah hujan tu turun lebat selepas anak-anak aku selamat sampai ke sekolah, kalau tak??? Lencun ler apa lagi…

Aku rase idea pun dah merapu.. so lebih baik aku chow dulu.. Aku melangkah pegi sambil nyayi lagu ni..

Merisik Khabar

Terkapar-kapar ku kelemasan
Sakit dilambung ombak kerinduan
Di dalam tidur di dalam jaga
Diburu oleh mimpi yang serupa
Mengapa aku jadi tak menentu
Keranamu…

Ku menyusuri jalan berliku
Membiarkan hari-hari berlalu
Tiada salam tiada pesan
Memaksa diri untuk melupakan
Namun wajahmu bermain di mata ku
Tiap waktu…

( korus )
Malam ku suram, siang ku kelam
Ku kegelisahan, mencari-cari
Kemana pergi, harga diri ini
Bertanyakan berita, merisik khabar
Mendengar cerita, melaluinya
Kau kuhampiri, tiap hari
Bersama luka dihati

Mengapa aku jadi tak menentu
Kerana mu…
( ulang korus )

About che cma

aku hanyalah insan biasa, yang menumpang di bumi Allah yang luar biasa, bercita-cita menjadi muslimah sejati
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s