Diet1

10/11/2009 – diet diteruskan lagi… berat seminggu lepas – 74.5kg.
Masuk minggu ni dah lebih 10 hari tanpa nasi beb… Minggu ni, makan agak tak teratur sangat, sebab sesekali tak tahan dengan godaan orang di sekeliling aku. Ditambah pulak, hari-hari hujan, so beberapa hari aku skip dari senaman berlari-lari anak tuh..
hari ini aku timbang lagi, jeng jeng jeng berat aku tak turun cam minggu lepas da. Minggu ni cuma turun 1.5kg. itupun aku dah alhamdulillah dah… minggu ni masih sambung diet sampai dapat berat ideal.. InsyaAllah.

Oh ye, tadi aku baru jerk makan sate 1 cucuk, dah berapa kalori tu???

Aku harap aku dapat meneruskan diet ni dengan kekuatan semangat. Aku mesti berjuang …. enam bulan lagi, InsyaAllah. Target berat : 52kg (untuk dicapai dalam masa 6 bulan, ni dah masuk 3 minggu – baru 3.8kg dapat dikurangkan dari berat asal 76.7kg).. so aku kena kurangkan dalam 25kg dalam tempoh 6 bulan…… Tercapai ker? InsyaAllah.

Makanan waktu diet:
Pagi : Shake+apple hijau+3 sudu quaker oat (lebih kurang 200++ kalori)
T/hari : Sup sayur + ikan/ayam (600 kalori kot)
Petang : Curi-curi makan cup kek size kecil 1 biji (30 kalori)
Malam : Shake (200 kalori)
Minum air : 4 liter (x der kalori)
Jumlah kalori >>>> 1030 kalori..
*** satu hari cuma boleh 1000 kalori jek (INGAT 1000 sahaja!!!!!!!)*****

Aku rasa kalau nak size berubah secara drastik, aku kena makan sayur + buah jerk.. tapi mana nak dapat tenaga untuk jogging 1/2 jam setiap pagi???

Satu lagi yang aku perlu elakkan ialah dari menimbang badan setiap kali aku rasa nak timbang, patutnya aku timbang seminggu sekali aje kot… baru boleh nampak perubahan kan kan kan? Cam ner ek nak berubah?

About che cma

aku hanyalah insan biasa, yang menumpang di bumi Allah yang luar biasa, bercita-cita menjadi muslimah sejati
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s