Diet

Berat badan aku dah naik dengan banyaknye sejak akhir-akhir ni. Badan rasa sakit-sakit, tumit pun sakit..  semua rasa tak larat nak buat..  aku stat gi buat senaman balik seminggu lepas, just walked 3 round tasik kat teratak seri alam.  Gi dengan member aku.  Lately, dek kerana badan yang dah besar, semua yang nak dilakukan aku rasa macam satu problem pulak.  Everthing yang aku nak buat, aku dah rasa jadi beban semacam.. hish tak boleh jadi ni.

Mula2 tu hubby aku tak der la kata ape-ape.  Tapi bila dia nengok aku asyik ngeluh penat memanjang, so dia  cadangkan, apa kata aku stat diet.  Dan dia sponser aku beli shake dan tea.  So dia kenalkan aku kat member dia yang dah berjaya menurunkan berat badan sebanyak lebih kurang 14kg dalam masa 2.5 bulan.  wow..  Rupanya kawan hubby aku menggunakan product herbalife.  So untuk kesihatan aku pun setuju untuk mentrynye..

Mula diet – 26/10/2009 – berat 76.7kg –  tinggi lebih kurang 156 – 158cm. (Liza kata dah kategori obes).. tu la pasal.. (ramai kengkawan aku kata gemuk aa ko sekarang).

First day:

Pagi – minum shake

Tengahari – makan nasi sikit + sup sayur campur telur

Malam – Minum shake

Herba tea – 2000ml

Hari Kedua:

Pagi – up sikit, tambah shake + oat + apple hijau

Tengahhari – sup ayam + kentang

Malam – shake kosong jerk

Sampai ler seminggu aku buat cam tu…

Resultnya  ……. 1/11/2009 – berat aku turun sebanyak.. 2.2kg. Alhamdulillah syukur.

Sekarang ni aku rasa sihat daripada dulu, bangun pagi pun senang, buat kerja rumah pun ok jerk.

******* aku masih teruskan diet.  Minggu depan aku update berapa berat aku******

Gambar ketika aku “membesar”.. Masa ni ustaz Azhar singgah and makan tengahhari kat rumah aku sesampainya dari Trengganu

Aku se family bergambar ngan Ust. Azhar

About che cma

aku hanyalah insan biasa, yang menumpang di bumi Allah yang luar biasa, bercita-cita menjadi muslimah sejati
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s