Salam

Dah lama aku tak up date blog ni.  Bukan ape.. cam malas jerk nak update.  Hari ini 11/10/2009.. dah nak abis bulan syawal dah pun.  Hari ni Kiah dtg beraya kat umah aku.  Smlam kakak aku bawa mak aku dtng ngan anak2 akak aku skali, kendian anak-anak sedara husband aku dtng beraya.. penoh umah aku weh..

Last bulan Jun/Julai, anak aku yang sulong (3 keturunan) masuk Uitm.  Rasa sunyilah juga sejak dia x der kat umah.  Masa cuti tunggu result tu pagi-pagi dia la geng aku, gi jogging ker, main badminton ker, gi pasar ke, smua ngan dia.. skrang aku dah x jogging and main badminton sebab x der member nak main.  Gi pasar pun sorang-sorang, memang terasa lah juga.. Aku harap dia okey2 ajer kat sana tu.. Mudah2an anak ibu jadi insan yang cemerlang dan gemilang di dunia dan di akhirat. Aah..  sebab dah tak jogging dan main badminton, maka badan aku pun semakin besar.. Bulan Jun lps jugak anak sedara aku yang 2nd mendirikan rumahtangga.. Well, slamat melayari hidup berumah tangga.  Tapi sampai skrang dia orang x der pun muncul kat umah aku.. agaknya jauh kot. Tak per la, jikalau orang tak sudi tak apa, tapi janganlah kau mengata.. aku nyanyi gitu..

Bulan Ogos, besday anak-anak aku. Amiera on 5th, Afif 31st. . Dah besar dah anak-anak ibu upenye..  Tapi disebabkan dah tak cukup korum, maka sambutan harijadi x dibuat, cuma makan2 jer..  Aku ni biasalah, bila salah sorang x tak de.. rasa x sronok ler..  Bulan Ogos, Najwa (the last baby yang dah tak baby lagi) dah dapt balik no. 1, slpas dapat tempat ke 5 masa preksa stengah tahun.. alhamdulillah.

Lpas tu sambut ramadhan.. seronok. . tahun ni aku jual kuih sikit-sikit… itupun orang-orang yang dah biasa order kat aku.  cam biasa jerk la.. dapt la sringgit dua.. alhamdulillah.  Spanjang ramadhan ni, surau tpat aku buat tazkirah after solat tarawikh.  nanti kalau rajin, aku tulis la apa yang aku dengar dan pelajari, InsyaAllah.

Lps tu raya, sambut kat umah mak aku.  Thanks suamiku kerana memahami aku, x de sapa nak balik selain aku.. akak aku raya kat umah dia sendiri.  Masuk tahun ni dah 4 tahun aku balik raya ke 2 ke rumah mak mertua aku..  Sblm balik umah mak aku tu, kitaorang dah minta izin kat mak mertua aku.  Thanks ibu mertuaku (hari ni ibu mertuaku flight gi kl.. sorng2.. gi umah adik ipar aku yang bungsu).

Biasala raya-raya, aku gi umah orang, orang dtang umah aku.. cam tu la tiap-tiap tahun. Thanks everybody sebab datang umah aku.. Tahun depan dtang la lagi…

6 hari raya aku ikut rombongan pengantin (pengantin anak buah aku – sponsered by kakak aku) gi kedah.  Tp tak dapt jenjalan pun kat kedah, cuma dapat gi pasar rabu jerk.. apa-apapun, ni kali ke 3 aku gi kedah, okey la tu. Balik sampai Johor dah subuh, lpas subuh balik umah aku, bawa mak aku balik umah aku skali.  Mak stay kat umah aku seminggu, best weh..

Anak dara aku yang 2nd tu preksa PMR on 7th Oct.. mudah2an score 8A1.. InsyaAllah.. Amiera study smarter okey..  Lps ni baby aku yang dah tak baby tu pulak akan preksa, buatlah yang terbaik .. okey Najwa. Najwa Boleh!!! Lepas tu Afif plak preksa sem 1. Score for Anugerah Dekan.. InsyaAllah.

Tadi aku and family send Afif gi bus stand Larkin, coz afif nak balik uitm..  Naek bas kol 4.30 ptg, aku call dekat2 jam 800 mlam tadi, dia dah sampai tgh makan2 ngan kengkawan dia.. Alhamdulillah.

Esok.. Amiera sambung preksa lagi for 2 days.. May Allah always with u…

Ain Najwa tgh lap pinggan.. nak buat aper ntah.. nak makan kot. Okeylah nanti aku sambung lagi.. Sejak lpas raya ni aku blm gi kuliah kat surau lagi.. kuliah dah start tapi aku jerk yang blum gi.. apa la aku ni.. jadi aku tak dapat update apa2 la pasal kuliah kat surau aku.

Okeylah.. salamz..

About che cma

aku hanyalah insan biasa, yang menumpang di bumi Allah yang luar biasa, bercita-cita menjadi muslimah sejati
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s